- Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
- Barcode: 8716200729017
Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό σας. Το Frisolac PEP είναι γάλα ειδικής διατροφής σε σκόνη, στιγμιαίας παρασκευής, με εκτενώς υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος, κατάλληλο για τη διαιτητική αγωγή των βρεφών με ήπια συμπτώματα αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.
Η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης μειώνεται σημαντικά λόγω της ειδικής επεξεργασίας των πρωτεϊνών. Επιπλέον, το Frisolac PEP περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και λιπαρά οξέα για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και καλύπτει τις ειδικές διατροφικές τους ανάγκες. Επίσης περιέχει DHA όπως απαιτεί η Νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα Βρεφικά Γάλατα.
Η προηγμένη σύνθεση του Frisolac PEP είναι επίτευγμα έρευνας και τεχνογνωσίας του Ερευνητικού Κέντρου της FrieslandCampina. Παρασκευάζεται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του ESPGHAN και τις επιταγές του Καν. (ΕΕ) 128/2016 για τα βρεφικά γάλατα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς.
Διατίθεται σε συσκευασία 400gr
Διάρκεια Ζωής: 24 μήνες
Χλωριούχο μαγνήσιο, Χλωριούχο κάλιο, Έλαιο μικροφύκους (Crypthecodinium cohnii), Χλωριούχος χολίνη, Κιτρικό νάτριο, L-ασκορβικό νάτριο, Χλωριούχο νάτριο, L-τυροσίνη, Μονοκυττατικό έλαιο (Mortiella alpina), Μεσο-ινοσιτόλη, Κιτρικό κάλιο, L-φαινυλαλανίνη, Ταυρίνη, Θειικός σίδηρος, Γαλακτωματοποιητής (Λεκιθίνη), Νουκλεοτίδια (5-δινατριούχος μονοφωσφορική ουριδίνη, 5-μονοφωσφορική κυτιδίνη, 5-δινατριούχος μονοφωσφορική ινοσίνη, 5-μονοφωσφορική αδενοσίνη, 5-δινατριούχος μονοφωσφορική γουανοσίνη), L-ταρταρική καρνιτίνη, Θειικός ψευδάργυρος, D-παντοθενικό ασβέστιο, L-ασκορβική παλμιτίνη, Αντιοξειδωτικό (πλούσιο εκχύλισμα τοκοφερόλης), DL-α-Οξική ρετινόλη, Νικοτιναμίδιο, Θειικός χαλκός, Υδροχλωρική θειαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Υδροχλωρική πυριδοξίνη, Οξική ρετινόλη, Θειικό μαγγάνιο, Φολικό οξύ, Ιωδιούχο κάλιο, Φυτομεναδιόνη, Σεληνιώδες νάτριο, D-Βιοτίνη, Χοληκαλσιφερόλη, Κυανοκοβαλαμίνη.
Frisolac PEP γάλα ειδικής διατροφής σε σκόνη κατάλληλο για τη διαιτητική αγωγή των βρεφών με ήπια συμπτώματα αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος 400gr | ||
Μέση ανάλυση θρεπτικών συστατικών | Ανά 100g | Ανά 100ml |
Eνέργεια (kcal) | 503 kcal | 65 kcal |
Eνέργεια (kj) | 2105 kj | 274 kj |
Λιπαρά | 25,5 g | 3,3 g |
Κορεσμένα | 11,4 g | 1,5 g |
Λινολεϊκό οξύ | 3535 mg | 460 mg |
α-Λινολενικό οξύ | 350 mg | 46 mg |
DHA | 130 mg | 17 mg |
Υδατάνθρακες | 55,4 g | 7,2 g |
Σάκχαρα | 28,9 g | 3,8 g |
Λακτόζη | 24 g | 3,1 g |
Γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες | 1,3 g | 0,17 g |
Πρωτεΐνες | 12 g | 1,6 g |
Υγρασία | < 3 g | - |
Αλάτι | 0,41 g | 0,05 g |
Μέταλλα - Ιχνοστοιχεία | - | |
Ασβέστιο | 385 mg | 50 mg |
Φώσφορος | 230 mg | 30 mg |
Νάτριο | 165 mg | 21 mg |
Σίδηρος | 5 mg | 0,65 mg |
Χαλκός | 380 μg | 49 μg |
Κάλιο | 490 mg | 64 mg |
Χλώριο | 370 mg | 48 mg |
Μαγνήσιο | 46 mg | 6 mg |
Ψευδάργυρος | 3,3 mg | 0,43 mg |
Ιώδιο | 85 μg | 11 μg |
Μαγγάνιο | 130 μg | 17 μg |
Σελήνιο | 19 μg | 2,5 μg |
Φθόριο | <50 μg | - |
Χρώμιο | <50 μg | - |
Μολυβδαίνιο | <50 μg | - |
Βιταμίνες | ||
Βιταμίνη Α | 450 μg-RE | 59 μg-RE |
Βιταμίνη D3 | 12,6 μg | 1,6 μg |
Βιταμίνη E | 6,2 mg α-ΤΕ | 0,81 mg α-ΤΕ |
Βιταμίνη Κ1 | 45 μg | 5,9 μg |
Βιταμίνη Β1 | 750 μg | 98 μg |
Βιταμίνη Β2 | 1000 μg | 130 μg |
Νιασίνη | 3,1 mg | 0,4 mg |
Βιταμίνη Β6 | 440 μg | 57 μg |
Φολικό Οξύ | 70 μg | 9,1 μg |
Παντοθενικό οξύ | 5 mg | 0,65 mg |
Βιταμίνη Β12 | 1,4 μg | 0,18 μg |
Βιοτίνη | 15 μg | 2 μg |
Βιταμίνη C | 73 mg | 9,5 mg |
Νουκλεοτίδια | 17 mg | 2,2 mg |
Χολίνη | 160 mg | 21 mg |
Ταυρίνη | 42 mg | 5,5 mg |
Ινοσιτόλη | 80 mg | 10 mg |
L-καρνιτίνη | 11 mg | 1,4 mg |
Λακτόζη, Υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος, Γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες
Σημαντικές Υποδείξεις:
Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό σας. Το Frisolac PEP είναι κατάλληλο για την ειδική διατροφή των βρεφών από τη γέννησή τους, εφ'όσον δεν θηλάζουν. Χρειάζεται προσοχή στη μερική χρήση γιατί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον θηλασμό. Χρησιμοποιείται μετά από συμβουλή ιατρού και συνεχή ιατρική παρακολούθηση και είναι κατάλληλο ως αποκλειστική πηγή διατροφής μέχρι τον 6ο μήνα, ενώ από τον 6ο μήνα και μετά αποτελεί μέρος μιας μεικτής διατροφής. Η χρήση του Frisolac PEP δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις διαγνωσμένης σοβαρής αλλεργίας. Όταν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό, συνίσταται να το κρατάτε σε ημικαθιστή θέση, χωρίς το κεφάλι του να γέρνει προς τα πίσω.
1. Πιέστε το καπάκι ασφαλείας προς τα πάνω μέχρι να σπάσει ο δακτύλιος ασφαλείας και στη συνέχεια αφαιρέστε τον.
2. Μετακινείστε το καπάκι ασφαλείας προς τη φορά ανοίγματος και βγάλτε τη μεζούρα.
3. Αφαιρέστε το κάλυμμα αλουμινίου.
4. Χρησιμοποιήστε τη μεζούρα και τον επίπεδο "κόφτη" της συσκευασίας για να εξασφαλίσετε τις ακριβείς δόσεις σκόνης.
5. Τοποθετήστε τη μεζούρα πίσω στην αρχική υποδοχή της και κλείστε το καπάκι.
Βασικές Οδηγίες:
Η μη σωστή παρασκευή, αποθήκευση και χρήση μπορούν να θέσουν την υγεία του μωρού σας σε κίνδυνο. Διατηρήστε πάντα το χώρο προετοιμασίας καθαρό και τακτοποιημένο. Τοποθετήστε μέσα στη συσκευασία πάντα στεγνή και καθαρή τη μεζούρα. Κλείστε καλά τη συσκευασία με το πλαστικό καπάκι της. Αποθηκεύστε τη συσκευασία σε μέρος δροσερό και ξηρό. Αφού ανοιχθεί η συσκευασία διατηρείται μέχρι και 4 εβδομάδες.
Οδηγίες Χρήσης:
Είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία του μωρού σας να ακολουθείτε πιστά τον πίνακα διατροφής και τις οδηγίες χρήσης, καθώς και τη συμβουλή του παιδιάτρου σας.
1. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και όλα τα σκεύη με σαπούνι και νερό. Ξεπλύνετέ τα όλα με καθαρό νερό για να φύγει κάθε ίχνος απορρυπαντικού.
2. Βράστε όλα τα καθαρά σκεύη για 5 λεπτά τουλάχιστον, προσθέστε τη θηλή του μπιμπερό και βράστε τα για άλλα 5 λεπτά.
3. Βράστε καθαρό πόσιμο νερό για 5 λεπτά. Αφήστε το βρασμένο νερό να κρυώσει στους 40⁰C πριν προετοιμάσετε το γάλα.
4. Βάλτε στο μπιμπερό τη σωστή ποσότητα νερού (βλ. πίνακα δόσεων διατροφής).
5. Χρησιμοποιείτε τη μεζούρα της συσκευασίας και τον επίπεδο κόφτη και έπειτα προσθέστε στο μπιμπερό τη σωστή ποσότητα σκόνης (βλ. πίνακα δόσεων διατροφής).
6. Ανακινήστε καλά μέχρι η σκόνη να διαλυθεί πλήρως.
7. Κρυώστε το γάλα άμεσα.
8. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία και ταΐστε το μωρό σας εφόσον το γάλα είναι χλιαρό.
9. Χρησιμοποιείτε πάντα φρεσκοφτιαγμένο γάλα.
10. Μη χρησιμοποιείτε γάλα που έχει περισσέψει από προηγούμενα γεύματα.
Προσοχή: Χρησιμοποιήστε το γάλα μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή προετοιμασίας του.